Haber

Yaz Okulları Detayları Belli Oldu

ANKARA (İGFA) –Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan “Yaz Tatili ve 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Etkinlikleri”nin yer aldığı yazı, Bakan Mahmut Özer imzasıyla tüm illere gönderildi.

Bakan Özer konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tüm Türkiye’yi derinden üzen 6 Şubat deprem felaketi nedeniyle bu yıl önceliğin afet bölgesine verileceğini belirtti.

Özer yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgedeki okullarda kademeli olarak eğitime başlandığını hatırlatarak, “olağanüstü durumlarda eğitim, öğretim, yönetim ve işletilmeye ilişkin alınacak tedbirler” çerçevesinde hareket edeceklerini bildirdi. Bu süreçte ortaya çıkan öğrenme kayıplarını ortadan kaldırmak için

2022-2023 eğitim-öğretim yılının 16 Haziran’da sona ereceğine işaret eden Özer, 2022-2023 akademik yılının ikinci döneminde öğrenme kayıplarını gidermek için 1 Ağustos-1 Eylül tarihleri ​​arasında yaz okullarında destek ve eğitim kursları düzenleneceğini bildirdi. Yılda, afet bölgesi başta olmak üzere 11 ilde. getirilmiş.

Özer, bu derslerin 2’nci sınıftan 12’nci sınıf düzeyine kadar verileceğini, bu kapsamda öğrenci ve öğretmenlere istedikleri il veya ilçedeki okul ve kurumlarda kurslara katılma imkânı sağlanacağını kaydetti.

2023-2024 eğitim-öğretim yılında yaz tatili dönemi ve yapılacak diğer çalışmaları anlatan Özer, şu bilgileri paylaştı:

“Matematik okuryazarlığını güçlendirmek, matematiği sevdirmek ve günlük yaşam becerileriyle ilişkilendirmek, İngilizce öğretiminde konuşma ve etkili iletişim becerilerini geliştirmek amacıyla İngilizce ve matematik derslerinden hazırlanan çerçeve programlar kapsamında, 4, 5, 6, 7, 8, 3 Temmuz-1 Eylül 2023 tarihleri ​​arasında 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda öğrenim görmek isteyen öğrenciler için ülke genelinde yaz okulları açılacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı ülke genelinde “Mezunlar için bu tarihlerin ortasında yeniden destek ve yetiştirme kursları düzenlenecek. Bilim ve sanat merkezleri kapsamında bilim ve sanat alanlarında hazırlanan atölye programları çerçevesinde 2. sınıftan 12. sınıfa kadar öğrenciler için yaz okulları açılacak.”

Öte yandan halk eğitim merkezlerinin de çok yönlü kurslar düzenleyeceğinin altını çizen Bakan Özer, hem öğrencilere hem de yetişkin vatandaşlara hizmet verileceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu