Haber

Ormanda onlarca yavruya sahip çıktılar

SAKARYA’da hayvanlar ormanda onlarca yavru buldu. Halsiz ve açlıktan ölmek üzere olduğu belirlenen köpeklerden 63’ü tedavi için İstanbul’a getirildi. Hayvanseverlerden Gürkan Gazoğlu, “Suç duyurusunda bulunduk. Gönüllülerimiz iki gündür o noktaya gidiyor. Maalesef yine yavrular bulundu. Farklı bir bölgeye gönderdik. Şu anda 63 tanesi Bebeklerimiz İstanbul’da 21 farklı klinikte tedavi ediliyor.Herkesi vicdana ve merhamete davet ediyoruz.”Belediyelerin bir yerde durması gerekiyor” dedi.

Sakarya’da otoyol kenarına ormana bırakılan çok sayıda yavrunun görüntüleri sosyal medyada paylaşılınca bir grup hayvansever harekete geçti. İlçe belediyeleri tarafından ormana götürüldüğü iddia edilen yavrulardan hayatta kalan 63’ünü hayvanseverler kurtardı. Açlıktan ölmek üzere olduğu anlaşılan yavrular, 21 farklı klinikte tedavi altına alındı. Yavruları ormana atan kişi veya kişiler hakkında savcılığa hata beyanı yapıldı.

“HAYVANLAR GİDERLERİ KARŞILAMAYA ÇALIŞIYOR”

Hayvansever Gürkan Gazoğlu, 5 Aralık Pazartesi günü Sakarya karayoluna 70 yavrunun bırakıldığı tarafta kendilerine ihbarname geldiğini belirterek, “Bu yavruların bir kısmı öldü, diğer yavrular ölenleri yedi. çalılıklara bırakılanları fareler yedi.Bütün yavruları oraya götürdük.HAÇİKO, Silivri Canlıları ve Hayvanları.” “Sensiz Olmaz Derneği olarak bu çocukların hepsini kliniğe götürdük. İlçe belediyeleri maliyetleri düşürmek için diğer hayvanlar yesin diye ormana atıyor. Hastaların çoğunda kanlı ishal var. Kliniğe götüreceğiz. . Hayvanseverler masrafları karşılamaya çalışıyor.”

“63 BEBEĞİMİZ 21 FARKLI KLİNİKTE TEDAVİ EDİLİYOR” “Bu görüntülerden sonra vicdan sahibi herkes gelmeye başladı” diyen Gazoğlu, “Bu yavruları ormana atmak yerine öyle hevesli, şefkatli, vicdanlı öğrenciler var ki. güzel aileler gönüllülerin o barınaklara girip bu çocuklara bakmasını sağlamalılar maalesef öğrencilerimiz barınaklara giremiyor girseler bile tellerin arkasından bu çocukları izliyorlar biz de suç duyurusunda bulunduk Sakarya’daki olayla ilgili olarak, “Gönüllülerimiz iki gündür oraya gidiyorlar. Maalesef yine bebekler bulundu. Onları başka bir bölgeye gönderdik. Şu anda İstanbul’da 21 farklı klinikte 63 bebeğimiz tedavi görüyor. Herkesi vicdana ve merhamete davet ediyoruz.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu