Haber

Ayakkabısıyla seccadeye basan Kılıçdaroğlu’nu İnce’den savundu: Günah değil

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün akşam katıldığı bir iftar programında aldığı meydan bir anda gündem oldu. Kılıçdaroğlu’nun CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve 2 kişiyle seccade üzerinde poz vermesi tepki çekti.

“BETON NEDENİYLE FARKLI OLMADI”

Bu gelişme üzerine CHP’den iddiaya ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, “Fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle yerdeki seccade fark edilemedi. Bu tür durumlara karşı herkes tarafından bilinir, ortaya çıkan bu talihsiz durumdan dolayı çok üzgünüz.” terimler yer aldı.

İNCE’DEN KILIÇDAROĞLU’YA DESTEK

Kılıçdaroğlu’na Vatan Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce de destek verdi. İnce, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Bir din alimi ile görüştüm, dedi ki: (Doğruyu ve hakikati söyleyen) İslam dinine göre seccadeye ayakkabıyla basmak gibi bir günah yoktur. Yalan söylemek, israf etmek, kibirlenmek, kibirlenmek, kalp kırmak, işi ehil olana vermemek haramdır, günahtır.Necâsetten (görünür kirlerden kurtulmak) kolaydır. Zor olan, ruhu temizlemektir.”

samsatajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu